Prirodni Afrodizijaci za Žene – 3 Biljke za Podizanje Libida

Za mnoge žene, seksualna želja raste i opada tokom godina, često povezana sa promenama u odnosima, stresom i fizičkim promenama poput trudnoće i menopauze. Ali otprilike 10% žena se suočava sa niskim seksualnim nagonom koji im izaziva nelagodnost.

Zašto je potrebna vijagra za žene?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi žene tražile pilulu nalik vijagri. Kako se približavaju srednjim godinama i dalje, nije neuobičajeno da žene primete smanjenje ukupnog seksualnog nagona.

Smanjenje seksualnog nagona takođe može da potiče od svakodnevnih stresora, značajnih životnih događaja ili hroničnih stanja kao što su MS ili dijabetes.

Njena suštinska karakteristika jeste nesposobnost ili poteškoća da se dostigne ili održi adekvatan nivo seksualne uzbuđenosti kao odgovor na pogodne stimulanse sve do završetka seksualne aktivnosti.

S vaginalnom suvoćom dolazi i do odsustva reakcije na seksualne stimulanse, te se odnosi praktikuju s nezainteresovanošću.

Aktivni principi biljaka korišćeni su u fitoterapiji i čuveni još od antičkog doba, a u sinergijskoj upotrebi mogu da pomognu i u ovom slučaju.

U raznim proizvodima mogu se naći različite kombinacije biljaka, a mi vam predstavljamo one sastojke koji zaista mogu pomoći ženama sa seksualnim smetnjama.

AFRODIZIJAČKA DAMJANA

Meksička damjana (Turnera diffusa) biljka je slična nani. Ima afrodizijačka svojstva i predstavlja validnu pomoć u slučajevima seksualne astenije kod žena i impotencije kod muškaraca koje su psihičkog porekla, posebno ukoliko je reč o anksioznosti usled prepuštanja i pokazivanja nagog tela ili prerane ejakulacije.

Njen fitokompleks u stanju je da povrati seksualnu želju kod oba pola.

Osim što telo i mozak dovodi u pravu ravnotežu, ova biljka stimuliše spinalne nervne centre koji kontrolišu funkcije seksualnih organa.

Posebno se čini da damjana deluje na centar za erekciju, smešten na nivou nervnog parasimpatičkog karlično-sakralnog sistema kod muškaraca, a takođe jača hormonalni sistem kod žena s dismenorejom, amenorejom i, iznad svega, padom seksualne želje.

Upotreba

Damjana se upotrebljava u čajevima i u obliku ekstrakta, tečnosti i praška. Čaj se priprema tako što se jedna kašičica listova biljke stavi u šolju kipuće vode. Vruć čaj pije se pre ručka. Takođe se svakodnevno može uzimati 50 kapi ekstrakta sa zašećerenom vodom.

BABIN ZUB

Biljka Tribulus terrestris već vekovima tradicionalno se koristi u Indiji kako bi poboljšala plodnost kod muškaraca i žena, a u kineskoj medicini za zaštitu jetre, bubrega i disfunkciju urinarnog trakta.

Može da podigne nivo hormona LH kod muškaraca i FSH kod žena tako što kod prvih podiže nivo testosterona, a u drugom slučaju nivo ženskih hormona. Na taj način utiče na povećanje libida i seksualne funkcije.

Upotreba

Dve kašičice listova biljke prelijte s četiri decilitra hladne vode. Poklopite i ostavite preko noći, a onda ujutru kratko prokuvajte, procedite i prohladite.

Pijte jednu šolju ujutru, a drugu uveče, pre obroka. Ovaj čaj ne bi trebalo piti duže od dva meseca, kad obavezno sledi pauza od mesec dana.

MUIRA PUAMA

Muira puama ili marapuama (koja se još vulgarno naziva i prirodnom vijagrom) tipična je za Brazil. Veoma je poznata zbog svojih afrodizijačkih efekata.

Domaća plemena pripisivala su joj fantastična svojstva nazivajući je „biljkom ljubavi“ i koristeći je u mnogim ceremonijama spajanja. Koristi se koren, gde se u znatnoj količini mogu pronaći mnoge supstance smolastog porekla i jedan specifičan alkaloid koji snažno proširuje krvne sudove.

Njegova upotreba preporučuje se u slučajevima seksualne impotencije i psihičke astenije, ali i usled smanjenja libida.