Eliminišite crvenilo na licu prirodom

Geni i slabo vezivno tkivo u dubljim slojevima kože najodgovorniji su za crvenilo kože lica i popucale kapilare. Ali ima i drugih faktora, poput stresa, hormonske neravnoteže, UV zračenja, konzumiranja alkohola, kofeina i jakih začina. Uzroke treba istražiti temeljno, budući da ovo nije samo estetski problem – već može ukazivati i na neka ozbiljna zdravstvena stanja.

Crvenilo na licu

Ukoliko je reč o običnom crvenilu, evo nekoliko saveta kako da ga eliminišete.

Zeleni paradajz: Izblendirani zeleni paradajz nanosite na lice deset dana. Zeleni paradajz sadrži kiseline koje aktivno deluju u borbi s crvenilom. Masku držite na licu tri minuta, a zatim je dobro isperite i namažite se hidratantnom kremom.

Peršun: Šaku peršuna prelijte sa 100 ml kipuće vode pa ostavite poklopljen čaj da odstoji oko pola sata. Procedite tečnost i dodajte joj 50 ml mleka. Pamučnim tupferom nanosite tečnost na lice više puta tokom dvadesetak minuta. Praktikujte to jednom dnevno tokom 20 dana.

Aloe vera: Pred spavanje nanesite na lice providni gel koji se nalazi u listovima aloe vere. Činite to svako veće tokom dve nedelje.

Žalfija: Četiri kašike sušene žalfije prelijte sa 200 ml kipuće vode. Pokrijte posudu i ostaviti čaj da odstoji 20 minuta. Procedite ga pa mu dodajte 200 ml mleka. Nanesite ga na čisto lice i sačekajte desetak minuta da deluje. Lice zatim isperite mlakom vodom.